WORLD OF BEAUTY & SPA 2010 PODZIM

Jubilejní 10. veletrh kosmetiky, kadeřnictví a zdravého životního stylu WORLD OF BEAUTY & SPA proběhl v moderních prostorách O2 arena. Na příchozí čekala nabídka cca 350 značek z oborů kosmetika, kadeřnictví, péče o ruce, nohy, péče o tělo, formování postavy a zdravý životní styl. Pro návštěvníky, kteří chtějí být "in", byla představena opět celá řada trendů.

V pátek  na podiu líčila Mistryně ČR Ilona Pavlatová trendy značek KARAJA a TANA, trendy firmy ARTDECO byly k vidění v sobotu v podání mistryně ČR a Mezinárodní mistryně Štěpánky Podroužkové.

Přední český vizážista Pavel Bauer & jeho hosté představili trendy značky Estée Lauder - prezentovali se Gabriela Revellese ze salonu Matrix, Zuzana Straková (stylistka Star dance, Bailando, X Factor...), svatební salon Veroniky Vandasové. Italské kadeřnické trendy byly na programu pátečních a sobotních vystoupení skupiny Gruppo GMB z akademie BES Milano  - představili je kadeřníci Vincenzo Piccolo, Luigi Tufano, Donato Guida, Salvatore Settola. Atraktivní novinkou i inspirací byl 1. ročník soutěže otevřené napříč kadeřnickým světem INSPIRACE 2011, kdy nejlepší kadeřníci z tuzemska a zahraničí soutěžili o 100.000 korun českých a řadu hodnotných věcných darů.

Ústředním tématem jedné z nejprestižnějších soutěží - Mistrovství ČR v make-upu - byl "Business make-up".  Vytříbený, minimalistický, praktický a s velkou pečlivostí volený look je typický pro ženu manažerku. Make up je precizně proveden za použití kvalitních kosmetických přípravku bez přílišného barevného zdobení a výrazných efektů. Typické jsou produkty, které vydrží náročný a dlouhý pracovní den „ženy - podnikatelky“. Barvy a styl je volen velmi střídmě až přirozeně se zdůrazněním jednotlivých partií s použitím větších kontrastů a módních trendů. Styl vyjadřuje serióznost, sofistikovanost a ženskost. Dokonalé sladění všech detailů v líčení a stylu oblečení s rafinovanou úpravou účesu modelky mohl být pro vizážisty vstupenkou na stupně vítězů mistrovství republiky v make upu pořádaném 3. září 2010 v Praze, pro moderní ženu nedílnou součástí vstupu do světa businessu.

Pro všechny, kteří se chtěli nejen inspirovat, ale také pracovat na svém vzhledu, nabízeli vystavovatelé i další odborníci nové metody péče o pleť, nové metody v nehtové modeláži, zdobení nehtů, péči o nohy, zahušťování či prodlužování vlasů, tetování, permanentním make-upu či např. opalování, formování obličeje i postavy za použití přístrojů, obličejových výplní i plastické chirurgie. Jednotlivé metody i jejich výsledky mohli návštěvníci shlédnout na modelech a na mnohých stáncích,  také vyzkoušet práci odborníků "na vlastní kůži" a odejít štíhlejší, s novým make-upem, účesem, nebo alespoň s odbornou radou či doporučením, jak vyřešit stávající problémy s pletí či postavou.

Pro pohodu a harmonii nabídli odborníci ukázky četných druhů masáží, aromaterapie a dalších relaxačních metod, návštěvníci mohli masáže vyzkoušet, mohli využít také bohaté nabídky pro návštěvu nových relaxačních či lázeňských center.

Více na www.beautyexpo.cz