Coca-Cola Školský pohár je zpět!

V březnu odstartuje v České republice jubilejní 10. ročník fotbalového turnaje Coca-Cola Školský pohár. Akce konaná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Fotbalové asociace České republiky je určena žákům druhého stupně základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií s výjimkou sportovních tříd.

Letos poprvé se mohou přihlásit do samostatného turnaje i dívčí týmy. Patronát nad celou akcí převzal bývalý fotbalový reprezentant České republiky Jan Koller.

Cílem tohoto projektu organizovaného společností Coca-Cola je umožnit mládeži smysluplně trávit volný čas, dbát na vyvážený životní styl a v neposlední řadě vyvrátit mýtus, že fotbal je hra pouze pro chlapce. „Letošním ročníkem Coca-Cola Školského poháru chceme navázat na úspěchy tohoto turnaje v letech minulých. Rádi bychom docílili toho, aby si chlapci i dívky uvědomili důležitost pravidelného pohybu. Ti nejlepší pak budou moci okusit nezapomenutelnou atmosféru vrcholných sportovních akcí, jako je olympiáda či fotbalové mistrovství Evropy,“ uvedla Daniela Paličková, PR manažerka společnosti Coca-Cola.

Do turnaje Coca-Cola Školský pohár se mohou přihlásit žáci a žačky druhého stupně základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií, kteří se narodili mezi 1. lednem 1996 a 1. lednem 2000. Výjimku tvoři sportovní gymnázia a sportovní třídy se zaměřením na fotbal a školní sportovní střediska se zaměřením na fotbal. Elektronické přihlášky (k dispozici na www.skolskypohar.cz/prihlaska.php) je třeba odeslat nejpozději do 20. února 2012.

I letos se očekává účast více než tisíce školních týmů, což dělá z turnaje jednu z největších tuzemských sportovních akcí roku. Celý turnaj se bude odehrávat podle pravidel FIFA a týmy se utkají v obvodních, okresních a krajských kolech. Nakonec nejlepších osm chlapeckých a osm dívčích družstev postoupí do finálového turnaje, který se bude konat 4. – 5. června 2012 na stadionu AC Sparta Praha. Na vítězný tým chlapecké části soutěže čeká mimo jiné odměna v podobě zájezdu na zápas české reprezentace na EURO 2012 v Polsku, kde se členové vítězného družstva stanou předzápasovými vlajkonoši české reprezentace. Vítězný dívčí tým zažije jedinečnou atmosféru Letních olympijských her v Londýně.

Ambasadorem a tváří Coca-Cola Školského poháru 2012 je historicky nejlepší střelec české fotbalové reprezentace, bývalý hráč pražské Sparty či německé Borussie Dortmund - Jan Koller. „Je skvělé, že Coca-Cola organizuje tyto turnaje. Pomáhá tak najít nové talenty pro český fotbal a zároveň probouzí v dětech zájem o sport a učí je soutěživosti v duchu fair-play,“ poznamenal Jan Koller.

Podrobné informace o pravidlech a organizaci turnaje Coca-Cola Školský pohár naleznete na stránkách www.skolskypohar.cz.