Pepa.cz se definitivně stěhuje. Bývalý projekt a jeho tým začínají fungovat pod značkou Klido.cz

Příběh kolem druhého největšího slevového portálu Pepa.cz spěje ke svému zdárnému závěru. Čtyřicetičlenný tým kolem dlouholetého ředitele portálu Pepa.cz Petra Sýkory najde útočiště v nově založené společnosti, která bude vystupovat pod značkou Klido.cz. Nabídku na přesun dostali i současní partneři Pepy. Doména Pobytov.cz, na kterou se původní Pepa pod vedením Petra Sýkory po vypnutí původní domény dočasně přesunul, již nebude využívána.  

Krok přichází poté, co se rozhořel spor mezi společníky společnosti Portál Pepa.cz, s.r.o. Ta od roku 2015 zajišťovala aktivity druhého největšího slevového portálu Pepa.cz. Poté, co se jeden z jednatelů pokusil vyvést nelegálně finanční prostředky společnosti a soud ho na pokyn Petra Sýkory zbavil v rámci předběžného opatření jednatelské funkce, byla společnost účelově paralyzována ze strany 50 % vlastníka. Ten posléze svůj podíl převedl občanovi bulharské národnosti. Sýkora se tedy rozhodl nečekat na výsledky trestních oznámení a soudní rozhodnutí a zahajuje vlastní projekt na zelené louce. 

"Toto je jedna ze situací, kdy rádi otevřeně žádáme o důvěru. Nemůžeme do ní totiž momentálně vložit víc než sedmiletý obchodní vztah, který máme s hotely, penziony a ostatními partnery po celé České republice a know-how, kterým jsme opakovaně s týmem prokázali, že umíme strhnout lidi pro domácí i zahraniční cestování a přivést je do zařízení našich partnerů," uvádí Petr Sýkora, výkonný ředitel Klido.cz. "Hrajeme nyní o čas. Pro spoustu partnerů jsme důležitým generátorem zisku a nemůžeme je opustit uprostřed sezony. Není možné čekat týdny na soudní rozhodnutí. Pokud jsme v pondělí přišli o doménu, ve čtvrtek už náš business zase musí fungovat."

Na Klido.cz byla spuštěna nová prezentace a již nyní je možné si zde koupit víc než 700 atraktivních nabídek. Sýkora se svým týmem intenzivně pracuje na zlepšení webu a inovacích.

"Spor, kterým jsme si prošli, totiž pouze urychlí změnu, která nás stejně neodvratně čekala. Nový projekt, který jsme v posledních měsících chystali, teď budeme muset spustit prostě jen o trochu dřív a za jiné situace. Bude to živelnější, ale o to lepší výsledek to může být. Ambici, že se Klido.cz brzy stane fenoménem domácího cestování rozhodně neztrácíme," zakončuje Sýkora.